De nieuwe Mercedes-Benz E-Klasse Coupé wordt later deze week onthuld, maar nu al zijn de eerste afbeeldingen van de brochure op internet beland. Oeps!

Mercedes-Benz had ‘m graag nog even geheim willen houden en voerde de spanning gestaag op met een teasercampagne. Die kan nu de prullenbak in, want de eerste afbeeldingen liggen op straat. Iemand maakte stiekem foto’s van de nog niet uitgebrachte brochure van het model en zette de plaatjes op internet. Daardoor krijgen we een zeer goed beeld van het elegante, chique ontwerp van de nieuwe E-Klasse Coupé.

De brochure verklapt ook welke motoren Mercedes-Benz gaat leveren in de coupé. Er zijn drie benzinemotoren, de E 200 en E 300 viercilinders met 184 en 245 pk en de E 400 met 333 pk sterke V6-motor. De enige dieselmotor is de E 220 d met 194 pk. De E-Klasse Coupé sprint in maximaal 7,8 seconden van 0 naar 100 km/u, de E 400 doet dat kunstje in 5,3 tellen. Het verbruik loopt van 1 op 25 voor de dieseluitvoering op tot 1 op 11,9 voor krachtigste benzineversie. Die is overigens standaard voorzien van 4Matic vierwielaandrijving. Alle motoren worden geleverd in combinatie met een negentraps automatische versnellingsbak.

Meer informatie over de nieuwe E-Klasse Coupé volgt later deze week, als Mercedes-Benz de auto officieel onthult.