Eerder deze week lekte de brochure al uit, nu onthult Mercedes-Benz de nieuwe E-Klasse Coupé officieel. Volgende maand wordt de auto voor het eerst aan het grote publiek getoond, op de autoshow van Detroit.

Mercedes-Benz onthult na de Limousine en Estate nu de nieuwe E-Klasse Coupé. Het ontwerp is geheel in lijn met dat van zijn meer praktische broers en de liefhebbers zullen verheugd zijn dat het kenmerkende derde zijruitje is gebleven. In navolging van de andere E-Klasse-modellen groeit ook de Coupé, in de lengte met 10 centimeter en in de breedte met 8 centimeter. De bijbehorende maten zijn nu: 4,83 meter en 1,86 meter.

Het dashboard van de Coupé is te herkennen aan de nieuwe ventilatieroosters, die volgens Mercedes-Benz zijn geïnspireerd op straalmotoren. Ook alleen voor de Coupé: nieuwe afwerkingsmogelijkheden, zoals speciale houtsoorten op het dashboard. Standaard wordt de E-Klasse Coupé met één 12,3 inch beeldscherm geleverd, optioneel met twee. Het tweede scherm komt dan in plaats van de klassieke tellers. De sfeerverlichting kan worden ingesteld in maar liefst 64 verschillende kleuren.

Uiteraard is de Coupé leverbaar met de nieuwste technologie, zoals Drive Pilot waarmee de auto een andere auto kan volgen tot een snelheid van 210 km/u. Actieve luchtvering, een rijstandenschakelaar en intelligente koplampen met 72 leds zijn andere in het oog springende systemen.

Met welke motoren de nieuwe E-Klasse leverbaar wordt lekte eerder deze week al uit. Het benzine-aanbod omvat de E 200, E 300 en E 400, met 184, 245 en 333 pk, de enige diesel is vooralsnog de E 220 d met 194 pk. Alle motoren zijn gekoppeld aan een negentraps automaat. Later volgen er meer motorversies, waaronder de AMG-uitvoeringen. De nieuwe E-Klasse Coupé komt in het voorjaar naar Nederland, de prijzen zijn nog niet bekend.