Audi brengt zijn Performance-label naar de RS Q3. Wat je dan krijgt? Een compacte super-SUV met 367 pk vermogen.

De Audi RS Q3 krijgt de toevoeging Performance en dat betekent extra vermogen. De 2.5 TFSI-motor krijgt er 27 pk bij en ook nog 15 Nm koppel, wat het totaal op 367 pk en 465 Nm brengt. Daarmee sprint de RS Q3 in 4,4 seconden van 0 naar 100 km/u, 0,4 seconden sneller dan de reguliere RS. De snelheidsbegrenzer wordt bij de nieuwe topversie op 270 km/u gezet. Het (theoretische) verbruik is met 8,6 l/100 km (1 op 11,6) gelijk aan dat van de niet-Performance-uitvoering.

Behalve aan de motor heeft Audi aan de zeventraps S Tronic-automaat gesleuteld, met als resultaat dat de transmissie sneller schakelt. De Performance-uitvoering is aan de buitenkant te herkennen aan de matte titanium-look afwerking, onder andere delen van de grille, de spiegelkappen en de dakrails zijn ermee verfraaid. De kleur Ascari Blue is exclusief voor de Performance-versie, rode remklauwen zijn standaard. Maar als je liever zwarte wilt, dan levert Audi die zonder meerprijs.

Binnenin keert de blauwe kleur terug, de sportstoelen zijn afgewerkt in een zwart-blauwe kleurstelling. Maar wederom, alleen als je het wilt. 'Veilig' grijs is zonder meerprijs leverbaar.

De leveringen van de RS Q3 Performance starten in het tweede kwartaal van 2016. De Nederlandse prijs is nog niet bekend.