Audi heeft de prijs bekend gemaakt van de RS Q3 Performance. De nieuwe topuitvoering wisselt voor 87.390 euro van eigenaar.

De prijs van de nieuwe topversie van de Audi Q3 is bekend. De vorige week onthulde RS Q3 Performance mag voor 87.390 euro mee naar huis, dat is 4.660 euro meer dan de reguliere RS Q3 kost. Bestellen kan vanaf later deze maand, voorafgaand aan het publieksdebuut op de autosalon van Genève in maart.

De RS Q3 Performance heeft 27 pk extra vermogen en 15 Nm meer koppel dan de niet-Performance uitvoering. Het totaal komt daarmee op 367 pk en 465 Nm, goed voor een 0-100 km/u sprintje in slechts 4,4 seconden. De zeventraps S Tronic automaat schakelt sneller en in de Dynamic rijstand biedt de versnellingsbak bij elke gangwissel een ‘double clutch’ beleving.

Het uiterlijk van de RS Q3 Performance is verfraaid met grotere luchtinlaten in de voorbumper, diverse mat-titanium accenten en eventueel de lakkleur Ascari Blue. Binnenin zijn de stoelen bekleed met zwart/blauwe stof en is het dashboard voorzien van koolstofvezel strips.