SsangYong onthult op de autosalon van Genève, die over 2 weken van start gaat, de SIV-2 Concept. Met dit studiemodel blikt het merk vooruit naar de komst van een nieuwe SUV.

SsangYong neemt de SIV-2 Concept mee naar de autosalon van Genève in maart. Dit studiemodel is een vervolg op de SIV-1 uit 2013. Die is met zijn lengte van 4,50 meter zo’n 30 centimeter langer dan de Tivoli, het meest recente model van SsangYong.

De SIV-2 zal qua design een stapje dichter bij het productiemodel staan dan de SIV-1. De nieuwe concept car is niet alleen qua ontwerp een voorbode, ook de techniek biedt een kijkje in de keuken van het Koreaanse merk. De SIV-2 heeft een 1.5 turbomotor aan boord, gekoppeld aan een kleine elektromotor die wordt gevoed door een 48 Volt-systeem.

Het platform van de SIV-2 is volgens SsangYong geschikt voor vele toepassingen, waaronder een volledig elektrische aandrijflijn. Toch zal het productiemodel in eerste instantie alleen met diesel- en benzinemotoren komen. Wanneer de auto daadwerkelijk op de markt komt is nog niet bekend, reken op 2018.