De autosalon van Genève gaat bijna van start. Nog voordat de show opent kunnen we een blik werpen op de bijzondere Opel GT Concept.

Met zijn rode accenten, slanke vormgeving en opvallende deuren is de Opel GT Concept een bijzondere verschijning. We vragen de ontwerper van de auto, Friedhelm Engler, waarom Opel juist nu een nieuwe GT Concept onthult: “Deze auto is een verwijzing naar de originele GT, die dit jaar zijn vijftigste verjaardag viert. Dat is een icoon, we willen weer net als toen dat kleine jongens posters van de GT boven hun bed gaan hangen.”

De ontwerper praat gepassioneerd over zijn design: “Alles bij de auto draait om proportie, hij moet het gevoel van een rijdersauto uitstralen. Daarom zijn er geen overbodige lijnen en staat de auto niet overdreven dicht bij de grond. Kijk maar naar de lijn van de dorpel, die een stuk omhoog loopt. We wilden deze auto een atletische uitstraling geven en niet die van een bodybuilder.” Engler geeft aan dat de auto ook zo rijdt: “Het studiemodel dat hier staat heeft geen echte motor, maar hij is ontworpen voor de toepassing van een driecilinder benzinemotor. Het draait niet om veel vermogen, want meer pk’s betekent een zwaardere motor en meer gewicht, dat zorgt uiteindelijk voor minder sportieve rijeigenschappen.”

Mooi allemaal, maar komt er een nieuwe GT van Opel? “Dat vertel ik je een andere keer”, zegt Engler met een knipoog. Een woordvoerder van Opel vult aan: “Ik kan daar nu echt niets over zeggen. We moeten eerst de reacties afwachten, maar ik hoop natuurlijk dat iedereen de GT mooi vindt.” Hij geeft aan dat er wel ontwerpelementen van de GT in nabije toekomstige modellen van Opel terug zullen komen.