De DS 3 heeft een facelift ondergaan. Natuurlijk zijn er weer meer individualiseringsopties. Verrassend is de komst van de DS 3 Performance.

Vandaag presenteert het jonge, Franse merk DS bij de piramide van het Louvre in Parijs de gefacelifte DS 3. Nu ook dit model een DS-logo draagt, en niet langer dat van moederbedrijf Citroën, is de verzelfstandiging van het merk DS compleet. Het nieuwe front van de 3 sluit nu aan bij dat van de vorig jaar vernieuwde DS 5 en 4.

Ook is de DS 3 nu voorzien van de nieuwste technische snufjes, waaronder een touchscreen. Met de Mirror Screen-technologie kunnen smartphones en het infotainmentsysteem informatie uitwisselen, via Apple CarPlay en MirrorLink.  

Het bleek niet eenvoudig om de DS 3 aan te passen zonder afbreuk te doen aan de kenmerken waaraan het compacte model z'n populariteit ontleent. Het merk heeft zich daarom gericht op wat de kandidaat kopers aantrekt: expressie en personalisering. In plaats van de DS 3 standaard met allerhande nieuwtjes aan te kleden worden meer individualiseringsopties aangeboden. In totaal kunnen kopers nu kiezen uit 78 body/dak-kleurcombinaties, tien dakprints (of vier canvasdaken voor de 3 Cabrio) en vijftien soorten wielen. Ook zijn er nieuwe interieurbekledingen.

DS 3 Performance

Naast expressie en personalisering heeft DS nóg een uitgangspunt voor vernieuwing gevonden: performance. Zowel de hatchback als Cabrio kan voortaan besteld worden als 'hot hatch', met een verlaagd onderstel, bredere spoorbreedte voor en achter, speciale remschijven en een aparte aandrijflijn.

DS 3 Performance Black Special

De 1,6 THP-liter motor en MCM-handbak met speciale ratio's kunnen de DS 3 Performance 208 pk vermogen en 300 Nm koppel leveren. Optioneel is een Torsen 'limited-slip differential' leverbaar. Naast de gangbare individualiseringsmogelijkheden kun je kiezen voor de Black Special-uitvoering van de DS 3 Performance, in mat zwarte lak en een Brilliant goudkleurig dak. Ook zijn er speciale opties als een Carbon Pack voor het interieur en een exterieur decoratiekit te bestellen voor de performance-uitvoeringen.

De 'gewone' DS 3 verschijnt nu met acht motoren: drie PureTech driecilindermotoren, twee TPH viercilinder benzine exemplaren en drie BlueHDi diesels. Daaronder zit een nieuwe PureTech 130 pk-krachtbron. Behalve de handmatige en halfautomatische transmissie kun je de gefacelifte DS 3 nu tevens bestellen met de EAT6-automaat van PSA Peugeot Citroën. 

Update

Nieuwe foto's toegevoegd.