In de nieuwe teasers die Opel heeft verspreid zien we voor het eerst een glimp van de aanstaande GT Concept. Kijk met ons mee.

Opel heeft een tweede set teasers vrijgegeven van de conceptcar 'GT' die het begin maart zal showen op de autosalon van Genève. Als eerste is er een foto die de auto's centrale, dubbele uitlaat zien. De twee uitlaatsierstukken zijn met elkaar verbonden door het GT-logo. 

Op de bijbehorende video kunnen we, over de schouder van topman Karl-Thomas Neumann, meekijken naar het studiemodel. Wat we zien zijn agressieve, moderne koplampen met led-dagrijverlichting en een rood oplichtend wiel onder brede wielkasten. Neumann zegt: "Opel heeft zichzelf opnieuw uitgevonden." In de bijgaande tekst lezen we 'Adembenemend en tegelijkertijd puristisch'. 

De nieuwe Opel GT Concept zal de nieuwe designfilosofie van het Duitse merk belichamen. Het model staat daarmee in de traditie van de Opel GT Experimental uit 1965 en de Opel GT2 uit 1975. Eerstgenoemde, aerodynamische conceptcar was de eerste waarmee Opel innovatieve technologie toonde die het helemaal zelf ontwikkeld had. De zogenaamde 'colafles-vormige' coupé was tevens het eerste Europese concept dat in serieproductie genomen werd.

De wigvormige tweezitter GT2, met schuifdeuren en verzonken koplampen, kondigde een nieuw tijdperk aan van rationeel ontwerp en grotere (brandstof)efficiëntie. Voor het eerst waren de dashboardinstrumenten digitaal. We zien graag of Opel zichzelf met de nieuwe GT Concept wederom overtreft.