Renault heeft de vernieuwde Clio onthuld. Aan de buitenkant zijn de wijzigingen beperkt, maar onder de motorkap is er nieuws.

De Renault Clio loopt in zijn huidige gedaante al weer 3,5 jaar mee. Tijd dus voor een facelift, hoewel het ontwerp er nog altijd fris uitziet. Daarom heeft Renault niet teveel uiterlijke wijzigingen doorgevoerd. Aan de voorkant herken je de vernieuwde Clio aan de C-vormige led-dagrijverlichting, zoals de meest recente modellen van Renault die ook hebben. Verder is de grille subtiel aangepast en ziet de voorbumper er breder uit, doordat de ondergrille verder naar de hoeken toe loopt. 

Aan de achterkant is de indeling van de lichten gewijzigd en de achterbumper vernieuwd. Nieuwe kleuren en wielen maken de lijst met aanpassingen compleet. Binnenin vind je nieuwe bekledingsstoffen, een hoogwaardigere afwerking en meer verfijning. Nieuwe opties zijn onder andere een inparkeersysteem, een achteruitrijcamera en een Bose audio-installatie.

Renault grijpt de facelift aan om een nieuwe diesel te introduceren. De 1.5 dCi met 110 pk komt naast de huidige 90 pk sterke dieseluitvoering in het assortiment. Ander nieuwtje is dat de TCe 120 benzinemotor nu ook met handbak is te verkrijgen. Renault bood die motor tot nu toe alleen met EDC-automaat aan. De andere benzineversies blijven gewoon leverbaar, inclusief de R.S.-versie met 200 en 220 pk.

Renault start in de zomer met de voorverkoop van de nieuwe Clio, dan maakt het merk ook de prijzen bekend. De leveringen beginnen in de herfst.