Aston Martin en Zagato presenteren de productieversie van de Vanquish Zagato Coupé. Vanaf begin volgend jaar worden er 99 exemplaren gebouwd van het exclusieve model.

Aston Martin en het Italiaanse designhuis Zagato doen wat ze moeten doen. Na de presentatie van de fraaie Vanquish Zagato Concept op het Concorso d’Eleganza van Villa d’Este in mei presenteren de twee bedrijven nu het productiemodel. Aston Martin gaat 99 exemplaren produceren van de door Zagato verbouwde Vanquish.

Bijna alle elementen van de conceptcar zijn intact gebleven, inclusief de futuristische achterlichten. Zagato heeft de body van de Vanquish naar eigen inzicht bijna helemaal hertekend. De nieuwe panelen zijn gemaakt van koolstofvezel en geven de Vanquish een exclusieve aanblik. Doordat Zagato grote panelen gebruikt, zijn er weinig verstorende lijnen door carrosseriedelen die bij elkaar komen. Je moet goed je best doen om de Vanquish nog te herkennen, hoewel de koplampen de ware aard van het beestje verklappen. Uiteraard ontbreekt de bekende Zagato-handtekening niet, het ‘double bubble’-dak.

Het interieur is door Zagato subtiel aangepakt, vooral de bekleding met Z-patroon valt op. Technisch heeft de gelimiteerde Vanquish een streepje voor op de andere uitvoeringen. Het vermogen van 6.0 V12 is opgevoerd tot 600 pk. Samen met het lagere gewicht door het gebruik van koolstofvezel zorgt dat voor een iets snellere 0-100 km/u tijd: 3,5 seconden in plaats van 3,8. Een gewijzigde afstelling van dempers en veren moet zorgen voor een andere rijbeleving dan in de andere uitvoeringen.

De prijs is niet bekend gemaakt door Aston Martin, maar zal inclusief belastingen waarschijnlijk zo’n 750.000 euro bedragen.