Rolls-Royce Wraith en Ghost Black Badge

In maart kondigde Rolls-Royce het nieuwe 'Black Badge'-programma voor een jongere doelgroep aan. Vandaag komen de Wraith en Ghost onder deze vlag voor het eerst in actie.

Op de foto staan ze in de startblokken, later dit weekend komen ze in actie. Want de in Goodwood gevestigde autofabrikant Rolls-Royce laat zich natuurlijk zien op het Goodwood Festival of Speed. In het onderdeel Supercar Run zet het limousinemerk twee wagens in die niet eerder in actie te zien waren. 

Het zijn een Wraith en Ghost die zijn uitgebracht onder het nieuwe Black Badge-programma voor jongere klanten. Speciaal voor de Goodwood-heuvelklim heeft de Rolls-Royce Wraith 70 Nm extra trekkracht gekregen, is de luchtvering aangepast en de automatische transmissie anders afgesteld. Ook de Ghost Black Badge heeft de beschikking over 40 pk extra (609 pk in totaal) en 60 Nm koppel erbij. 

Natuurlijk zijn de auto's donkerkleurig uitgevoerd in plaats van met chroom. Beide Royces staan op 21 inch grote composietwielen van koolstofvezel en lichtmetaal. De Wraith Black Badge heeft een lederen interieur in de kleurcombinatie Black en Mugello Red. De contrasterende interieurkleur in de speciale Ghost is Cobalto Blue. Het Black Badge-personaliseringsprogramma is inmiddels ook hier leverbaar via de Nederlandse importeur in Eindhoven.