Cadillac voert diverse kleine wijzigingen door aan de CTS. Een iets andere grille, nieuwe opties en nieuwe uitvoeringen zijn de belangrijkste wijzigingen.

Cadillac heeft de CTS klaargestoomd voor modeljaar 2017. De sedan heeft een gewijzigde grille met dikkere chromen spijlen en een iets aangepaste achterkant, waar met name het gedeelte rondom de uitlaten is vernieuwd.

In het interieur is een verbeterde versie van het Cue infotainmentsysteem te vinden. Nieuwe toevoegingen, zoals een ‘jonge bestuurder’-functie en ondersteuning via een app op je telefoon bieden de CTS-eigenaar meer mogelijkheden. De ‘teen driver’-functie houdt onder andere in dat het radiovolume is beperkt en er luide signalen klinken als de maximum snelheid wordt overschreden. Ook nieuw voor de CTS is een slimme achteruitkijkspiegel. Eigenlijk is het geen spiegel, maar een beeldscherm waarop camerabeelden worden weergegeven. Dode hoeken heeft de CTS niet meer, omdat de stijlen van de auto niet meer in het zichtbeeld zitten.

Cadillac gooit bij de vernieuwde CTS de uitvoeringen overhoop, om deze in lijn te brengen met die van de nieuwe XT5 en CT6. De uitvoeringen zijn nu: CTS, Luxury, Premium Luxury, V-Sport en V-Sport Premium. Nieuw is het Carbon Black sportpakket, met koolstofvezel elementen.

De CTS is net als voorheen leverbaar met één motor: de 276 pk sterke 2.0 turbo benzinemotor. Ook de CTS-V met 649 pk sterke 6.2 V8-motor blijft in het assortiment, maar die krijgt niet de uiterlijke wijzigingen van de reguliere CTS. Het is nog niet bekend of de Nederlandse prijzen worden aangepast voor het nieuwe modeljaar. De huidige vanafprijs van de CTS bedraagt 57.820 euro.