De Volkswagen T-Cross Breeze op de autosalon van Genève ziet er vrolijk uit, maar het model is een zeer serieuze voorbode van de aankomende compacte SUV op basis van de Polo.

Volkswagen heeft op de autosalon van Genève de T-Cross Breeze onthuld, de voorbode van de volgende generatie Polo. “Denk er een dak op en achterdeuren bij en je hebt een zeer realistisch beeld van hoe de toekomstige compacte SUV van Volkswagen eruit komt te zien”, aldus de woordvoerder van Volkswagen.

Maar dat is nog niet alles. Een cabrioversie zoals de T-Cross Breeze lijkt onrealistisch, maar Volkswagen sluit de komst niet uit. De woordvoerder nogmaals: “Er komen twee SUV’s die kleiner zijn dan de Tiguan op de markt, dus we moeten nadenken over verschillende carrosserievormen om de auto’s onderscheidend te laten zijn. Dat kan dus ook een cabrioversie zijn.”

De T-Cross Breeze staat op een nieuw platform voor compacte auto’s, waarop ook de volgende generatie Polo wordt gebouwd. De compacte SUV én de iets grotere komen binnen 2 jaar op de markt. De woordvoerder besluit: “Volkswagen zet de komende jaren vol in op SUV’s, je kunt van ons heel veel nieuws verwachten op dat gebied”.