Skoda zet op de autosalon van Genève in op groot. De VisionS Concept is de directe voorbode van een nieuw model dat boven de Yeti wordt gepositioneerd.

Op de autosalon van Genève wordt duidelijk wat Skoda van plan is met de VisionS. Dit studiemodel is de directe voorbode van een grote, zevenpersoons SUV. “Die komt al snel, in september tonen we het productiemodel en volgend jaar rond deze tijd staat ‘ie in de showroom”, zo weet de woordvoerster van het merk ons te vertellen op de beursvloer.

De komst van de nieuwe SUV betekent niet het eind van de Yeti, zo leren we in Genève. Sterker nog, dat model krijgt in 2017 een opvolger: “De Yeti loopt voor ons doen al best lang mee, het is de laatste Skoda die nog niet het nieuwe familiegezicht draagt. Maar de opvolger komt eraan, in 2017 zal die auto worden voorgesteld. We willen echter eerst uitbreiden en dan vernieuwen.”

Een plug-in hybridevariant, zoals de VisionS is, komt er ook - op termijn. “In 2019 komt de eerste plug-in hybride van Skoda, dat is de Superb. De techniek is duur en daarom lenen grote modellen zich beter voor de toepassing ervan. We zijn ermee bezig, maar ik kan nog niet zeggen wanneer de grote SUV als plug-in hybride beschikbaar zal zijn.”