Renault Koleos

Renault werkt een aan middelgrote SUV, die boven de Kadjar in het assortiment komt. Het model is de opvolger van de Koleos.

Renault geeft de Koleos een opvolger met een heel nieuw model. De middelgrote SUV is de grote broer van de Kadjar en krijgt een behoudend design. De Nederlandse ontwerper Laurens van den Acker zegt tegen Automotive News dat klanten in dat segment niet zitten te wachten op een uitbundig design: “Hoe hoger de prijs, hoe conservatiever de klant.”

Het nieuwe model staat op het modulaire platform dat door Renault en partner Nissan samen is ontwikkeld. Van den Acker zegt daarover: “Eigenlijk maken we een Renault-versie van de Nissan X-Trail.” Daarmee gooit Renault het over een andere boeg dan met de Koleos, die eigenlijk een Renault-versie van de Koreaanse Samsung QM5 is. In Nederland wordt het model al enige tijd niet meer verkocht.

Renault maakt geen zevenzitsversie van de nieuwe SUV, in tegenstelling tot Nissan. Het merk heeft al de Espace, Kangoo en er verschijnt later ook nog een verlengde uitvoering van de Scénic met plaats voor zeven. “Er zijn niet genoeg gezinnen met vier kinderen om nóg zevenzits model van Renault te rechtvaardigen”, aldus van den Acker.