Subaru heeft de grootste primeur van de New York Auto Show. Het merk presenteert hier de nieuwe generatie Impreza, zowel de vijfdeurs als de sedan.

Subaru heeft op de autoshow van New York de nieuwe Impreza onthuld! Het merk laat in de The Big Apple zowel de voor Europa belangrijke vijfdeurs als de sedan zien. De Impreza is helemaal nieuw: een nieuw platform en een nieuwe ontwerpfilosofie.

In New York kunnen we het nieuwe model uitgebreid bekijken. Het dashboard kunnen we omschrijven als ‘typisch’ Subaru, met een mix van oude en nieuwe elementen. Tot die laatste categorie hoort het infotainmentsysteem, dat er prachtig uitziet en een iPhone-achtige lay-out heeft. Boven het beeldscherm van het multimediasysteem is een tweede scherm aangebracht, met informatie van de boordcomputer. De stoelen zijn prettig comfortabel en achterin is er veel ruimte voor zowel hoofd als benen. De Impreza behoort tot de ruimste auto’s in zijn segment op dat gebied.

Het merk geeft in New York alleen informatie over de Amerikaanse versie. Die heeft een vernieuwde 2.0 boxermotor, voor Europa verwachten we ook de 1.6-motor en de dieselboxermotor. Wanneer de auto naar ons land komt is nog niet bekend, de productie start in ieder geval eind dit jaar.