De vanafprijs van de Seat Ateca bedraagt 25.990 euro. In september staat de eerste SUV ooit van Seat in de showrooms.

Seat heeft de vanafprijzen van de Ateca bekend gemaakt. 25.990 euro is het bedrag dat je betaalt voor een Ateca met 115 pk sterke 1.0 TSI driecilindermotor in Reference-uitvoering. Die is uitgerust met onder andere lichtmetalen wielen, airconditioning en een multimediasysteem met 5 inch aanraakscherm.

Het tweede uitrustingsniveau Style voorziet in 17 inch lichtmetalen wielen, parkeersensoren, cruise control, automatische klimaatregeling en een groter 8 inch beeldscherm. De meest luxe uitvoering heet Xcellence en vult de uitrusting aan met 18 inch lichtmetalen wielen, een achteruitrijcamera, volledige ledverlichting, keyless entry, een regensensor, privacy glass, een navigatiesysteem, sportstoelen en Seat Drive Profile, waarmee je verschillende rijstanden kan instellen.

Naast de driecilinder turbomotor levert Seat bij de verkoopstart een 1.4 TSI-motor met 150 pk en drie dieselmotoren, met 115, 140 en 190 pk. Van die eerste is de prijs al bekend: 29.900 euro. De overige prijzen volgen ‘zeer binnenkort’.