Donkervoort geeft de eerste computertekeningen vrij van de auto die na de zomer als D8 GTO RS geproduceerd zal worden in Lelystad. Het is de krachtigste D8 GTO tot nu toe.

Donkervoort presenteert de eerder dit jaar aangekondigde D8 GTO RS. Het Nederlandse sportautomerk prijst de auto aan de ‘de ultieme D8 GTO’. Van de veertig exemplaren die Donkervoort gaat bouwen, zijn er al 21 verkocht.

De D8 GTO RS heeft een krachtigere versie van de 2.5 TFSI Audi-motor aan boord. Hoeveel vermogen de RS heeft is nog niet bekend. Donkervoort gaat met z’n tijd mee, want voor het eerst wordt een model uitgerust met launch control. Het RS-model heeft een grotere spoorbreedte en nieuwe vering, waardoor de D8 GTO nóg meer grip heeft in de bocht.

Donkervoort heeft verder gesleuteld aan het remsysteem en de aerodynamica, die ervoor zorgt dat de RS een duidelijk onderscheidend uiterlijk heeft ten opzichte van de andere D8-modellen. Ook het interieur is vernieuwd en opgebouwd uit koolstofvezel panelen.

Donkervoort start aan het eind van de zomer met de productie van de D8 GTO RS in zijn fabriek in Lelystad. De prijs exclusief belastingen bedraagt 151.173 euro.