Citroën heeft de C4 Picasso en Grand C4 Picasso lichtjes opgefrist. Beide modellen hebben voortaan dezelfde voorkant.

Het ontwerp van de Citroën C4 Picasso ziet er nog altijd modern uit en daarom voert het merk slechts kleine wijzigingen door bij de modelupdate. De voorkant van de C4 Picasso en Grand C4 Picasso is voortaan gelijk. Een deel van het bestaande front van de Grand C4 Picasso is overgenomen op beide vernieuwde modellen, aangevuld met een nieuwe, brede ondergrille met chromen inzetstukken. Aan de achterkant heeft Citroën ‘3D’-lichtunits gemonteerd.

Geen facelift is compleet zonder nieuwe lichtmetalen wielen en lakkleuren, waarvan akte. Aanvullend is het nu mogelijk om de dakbogen in een contrasterende kleur uit te voeren. Binnenin zijn er nieuwe aankledingsmogelijkheden en een nieuw infotainmentsysteem, dat zich als een tablet laat bedienen. De optielijst is aangevuld met een elektrisch bedienbare achterklep, vermoeidheidsdetectie, adaptieve cruise control, een verkeersbordenlezer en een dodehoeksensor.

Aan de motoren van de C4 Picasso verandert weinig, het model was al leverbaar met de nieuwste Citroën-techniek. Nieuw is dat de 130 pk sterke PureTech benzinemotor aan een automaat gekoppeld kan worden. Naast de 130 pk sterke benzinemotor is er nog een exemplaar met 165 pk en biedt Citroën nog twee diesels aan, met 120 en 150 pk. Beide versies kunnen gekoppeld worden aan een automaat.

De vernieuwde C4 Picasso verschijnt in de zomer bij de dealers, de prijzen zijn nog niet bekend.