Renault houdt woord en zet de Talisman Estate ‘in het voorjaar’ in de showroom. Wel op het randje van het voorjaar, want de auto is vanaf volgende maand te bewonderen bij de Renault-dealers.

Dus je zit te wachten op de Renault Talisman Estate? Dan moet je nog heel even geduld hebben. Renault rolt de auto volgende maand bij de dealers naar binnen. Het model is wel al te bestellen, de prijzen waren in het najaar van 2015 al bekend. De Estate heeft een meerprijs van 1.500 euro ten opzichte van de sedan, die sinds eind vorig jaar verkrijgbaar is. Dat betekent dat de Talisman Estate in de prijslijst staat voor minimaal 31.750 euro.

Renault levert in de Estate dezelfde motoren als in de sedan: drie diesels met 110, 130 en 160 pk en twee benzinemotoren met 150 en 200 pk. De 110 pk dieseluitvoering valt in de 21 procent bijtellingscategorie.

De Estate heeft niet alleen een grotere kofferbak dan de sedan, maar biedt ook 3 centimeter meer hoofd- en beenruimte achterin. Met de achterbank in gebruik staat er 524 liter laadruimte ter beschikking, met de bank omlaag 1.700 liter.