Ferrari heeft weer een nieuwe one-off gepresenteerd. De 458 MM Speciale is voor een vermogende klant uit Groot-Brittannië.

Ferrari heeft op verzoek van een Britse klant de unieke 458 MM Speciale ontwikkeld. De auto heeft als basis de 458 Italia, maar het ontwerp is voor een groot deel hertekend. De Ferrari-klant wilde graag nóg sportievere lijnen dan de 458 Italia al heeft en een cockpit-ontwerp zoals dat van de GTO uit 1984.

Om dat te bewerkstelligen heeft Ferrari onder andere de voor- en zijruiten optisch in elkaar laten versmelten. Het zwaartepunt in het ontwerp ligt daardoor nu op de nieuw ontworpen C-stijl. De luchtinlaten aan de zijkant van de 458 MM zijn min of meer gelijk aan die van de eerdergenoemde GTO. Los van de esthetische aanpassingen heeft Ferrari diverse wijzigingen doorgevoerd om de aerodynamica en koeling te optimaliseren voor het nieuwe ontwerp.

De specifieke wielen en de lakkleur Bianco Italia met striping in de kleuren van de Italiaanse vlag maken de 458 MM Speciale af. Binnenin zijn er ook diverse aanpassingen gedaan, zoals de toepassing van chocoladebruin leder.