Subaru Impreza

In de Verenigde Staten is de productie van de nieuwe generatie Subaru Impreza gestart, maar of de auto naar Europa komt is nog altijd niet duidelijk. Het merk heeft daar nog geen beslissing over genomen.

Subaru laat Europa nog even wachten. Bij de onthulling van de nieuwe Impreza in april gingen we er nog vanuit dat de auto naar Europa zou komen. Maar na die presentatie, waarbij zowel de sedan als de voor Europa belangrijke hatchback werd getoond, bleef het stil over de komst van Impreza.

Nu meldt Subaru dat de productie van het nieuwe model begonnen is in de Verenigde Staten. Feest natuurlijk, maar de Nederlandse importeur haast zich erbij te zeggen dat de beslissing over de komst van de nieuwe Impreza naar Europa nog steeds niet genomen is. En dus moeten de Europese klanten nog even geduld hebben.

Een woordvoerder van het merk beloofde ons eerder dit jaar dat er in de toekomst meer focus komt op de Europese markt, doordat het aantal productieplaatsen wordt uitgebreid. De verhuizing van de productie van de Impreza naar Amerika moet daar aan bijdragen.