De Opel Meriva heeft zijn langste tijd gehad. Maar niet getreurd, Opel komt met twee cross-overs als alternatief voor de compacte MPV.

Opel heeft twee nieuwe cross-overs in de planning staan, min of meer als alternatief voor de Meriva. Dit model verdwijnt als Opel volgend jaar de Crossland X voorstelt, een SUV die je kunt zien als het praktische broertje van de Mokka X. De Crossland X krijgt ontwerptrekjes van de Adam en een design dat iets minder gespierd is dan dat van de Mokka. Met deze auto wil Opel de ruimte en praktische bruikbaarheid van de Meriva combineren met een stoere uitstraling.

Naast de Crossland X komt er nog een nieuwe cross-over. Ook die krijgt de toevoeging X in de naam, zodat alle SUV-achtige Opels een herkenbare naam hebben. Die cross-over komt boven de Mokka in het assortiment en kun je zien als een stoer alternatief voor de Astra. Opel belooft een 'uitzonderlijk sportieve cross-over'. Qua prijs zal die auto tussen de Astra en de nieuwe generatie Insignia gepositioneerd worden. Beide nieuwe SUV's delen hun techniek met modellen van Peugeot en Citroën, door de samenwerking van Opel met autobouwer PSA.

De Insignia staat net als de twee genoemde cross-overs voor volgend jaar in de planning. 2017 wordt dus een druk jaar voor Opel.