Het onlangs nieuw geïntroduceerde familiegezicht is nu ook doorgevoerd op de Dacia Dokker en Lodgy. Maar er is ook motor- en transmissienieuws van Dacia.

Dacia heeft verschillende nieuwtjes te melden. Om te beginnen krijgen de modellen Lodgy, Dokker en (bedrijfswagenuitvoering) Dokker Van de belangrijkste kenmerken van het familiegezicht dat onlangs werd gepresenteerd op de Dacia Sandero (Stepway) en Logan MCV. 

De personenautomodellen zijn voortaan voorzien van nieuwe, chroom omrande luchtinlaten op de grille. Op de kofferbak van de Lodgy zit ook een chromen strip. Voor de Lodgy Stepway zijn, net als op de overige Stepway-uitvoeringen van het merk, nieuwe Dark Metal 'Flex' wielen beschikbaar. 16 inch 'Altica' lichtmetalen exemplaren, ook nieuw, zullen de overige velgen vervangen die momenteel beschikbaar zijn. 

Hoewel de interieurstyling deels behouden blijft wordt het tweekleurig dashboard vervangen door eentje met Dark Charcoal-kleurenschema. De nieuwe bekleding van de Dokker Stepway krijgt hetzelfde 3D-weefeffect als op de vernieuwde Sandero Stepway. Rijders zullen blij zijn dat nu ook op de Dokker en Dokker Van een achteruitrijcamera zit.

Dacia Dokker 2017

Motor- en transmissienieuws

Dacia introduceert een nieuwe atmosferische benzinemotor, de SCe 75. Het getal geeft het aantal pk's aan, de trekkracht is 97 Nm sterk. De driecilinder motor met een inhoud van 1 liter vormt de nieuwe instapkrachtbron en vervangt de 1,2 16v 75 pk-unit van het Renault-concern. Dacia verwacht dat de nieuwkomer circa 10 procent zuiniger is en overeenkomstig minder CO2 uitstoot. De nieuwe motor komt begin 2017 op de markt, dan volgen de exacte cijfers.

Op dat moment zal tevens de EDC-transmissie ('Efficient Dual Clutch') met dubbele koppeling leverbaar worden voor de Dacia Duster. Deze kan worden besteld in combinatie met de dCi 110 4x2 S&S-dieselmotor en komt altijd met Hill Start Assist. Ook met deze automaat zul je zuiniger en schoner rijden.