Audi brengt de komende anderhalf jaar acht nieuwe RS en andere performanceversies uit. Daarnaast wijzigt het merk de naam van het dochterbedrijf dat daarvoor verantwoordelijk is.

Audi Sport GmbH is de nieuwe naam van Quattro GmbH, het bedrijf dat verantwoordelijk is voor de ontwikkeling en productie van RS-modellen. De naamswijziging laat duidelijker zien wat Audi's sportieve afdeling doet. Naast de RS-modellen is Audi Sport ook verantwoordelijk voor de S8 Plus en R8, en de race-activiteiten van Audi. De expertise en ervaring van de race-afdeling wordt gebruikt voor de ontwikkeling van nieuwe straatauto’s.

Audi Sport gaat voortvarend van start, want de komende anderhalf jaar verschijnen er maar liefst acht nieuwe RS-uitvoeringen van het sportieve label. Onder andere de RS 4 Limousine en Avant, de RS 5 Coupé, Cabriolet en Sportback en de RS Q5 staan op de planning.

Audi gooit de naam Quattro niet helemaal overboord, het merk blijft het label gebruiken voor zijn vierwielaangedreven modellen.