Hier is de nieuwe BMW 5 Serie Sedan! Volgende maand al is de auto te bestellen en vanaf februari staat hij in de showroom.

BMW heeft de nieuwe generatie 5 Serie onthuld. Met nieuwe zelfrijdende functies, 100 kilogram minder gewicht en de nieuwste infotainmentmogelijkheden wil BMW weer voorop lopen in het hoge, zakelijke segment. Een plug-in hybride met een CO2-uitstoot van 46 g/km en een vermogen van 252 pk moet daar ook aan bijdragen. 

De nieuwe 5 Serie is lichter door het gebruik van sterkere staalsoorten en meer aluminium. BMW belooft ook voor dit model een gelijkmatige gewichtsverdeling en een laag zwaartepunt, zodat de auto de sportieve rij-eigenschappen biedt die je mag verwachten van een BMW. Maar deze auto kan ook zelf rijden. De actieve cruise control neemt tot een snelheid van 210 km/u het sturen, accelereren en remmen uit handen. Nieuwe veiligheidssystemen zijn onder andere een uitwijkhulp en actieve bescherming tegen een aanrijding vanaf de zijkant. Inparkeren doet de BMW 5 Serie ook automatisch. Daarvoor hoef je zelf niet eens in de auto te zitten.

10,25 inch beeldscherm

De BMW 5 Serie wordt standaard uitgerust met een 10,25 inch beeldscherm, dat met de bekende iDrive-knop op de middentunnel is te bedienen maar ook via aanraking. Nieuw is de volledige integratie met Microsoft Office 365, waardoor e-mail, contacten en kalender automatisch gesynchroniseerd worden. Ook nieuw is dat Apple Carplay, waarmee de functies van een iPhone op het scherm in de auto zijn te gebruiken, nu draadloos werkt.

Het motoraanbod bestaat bij de verkoopstart uit vier vernieuwde vier- en zescilinders. Er zijn twee benzinemotoren, de 530i met 252 pk sterke viercilindermotor en de 540i, met 3.0 zescilinder en 340 pk. Dieselen kan met de 520d met 190 pk en de 530d met 265 pk. Die eerste verschijnt later ook als zuinige Efficient Dynamics Edition, met een CO2-uitstoot van slechts 102 g/km. Naast de al genoemde plug-in hybride staat verder nog de M 550i op het programma, met V8-motor en 462 pk. Deze versie accelereert in slechts 4,0 seconden van 0 naar 100 km/u en is een mooie opwarmer voor de M5. De hybride, de M550i en de Efficient Dynamics Edition zijn vanaf maart 2017 te bestellen.