De eerste elektrische auto van SsangYong zal in 2019 op de markt komen. Natuurlijk is het een SUV, en wel een bekende: de Korando.

Al enkele jaren werkt het Koreaanse merk SsangYong aan een elektrische aandrijflijn. Dat is in een stroomversnelling gekomen sinds het merk is overgenomen door het Indiase autoconcern Mahindra & Mahindra, wat flink in SsangYong geïnvesteerd heeft. Nu is het tijd voor nieuwe informatie. 

In een interview met AutoRai Online zegt Benelux-directeur Thijs Janssen dat het elektrische model in 2019 verwacht wordt. Het zal een elektrische variant zijn van de nieuwe generatie Korando. In het C-segment zijn niet zoveel SUV's beschikbaar en in dat gat wil het merk springen. De elektrische Korando krijgt een (theoretische) actieradius van circa 300 km. SsangYong zal de elektrische variant aanbieden naast de brandstof aangedreven uitvoering. 

De nieuwe Korando 'krijgt de looks van een SUV maar [...] de praktische bruikbaarheid van een MPV'. Van het design kregen we al een voorproefje toen vorig jaar de - bij dit artikel afgebeelde - XAV conceptcar getoond werd op de autoshow van Frankfurt. Overigens heeft Mahindra sinds die tijd het Italiaanse designhuis Pininfarina overgenomen, zodat het ontwerp waarschijnlijk nog aangepast wordt aan de Europese smaak. 

Overige ontwikkelingen

Of aan de Amerikaanse, want in hetzelfde interview vertelt Janssen dat het Koreaanse merk graag de Noord-Amerikaanse markt wil betreden. Dat gebeurt onder meer met een variant van de compacte SUV Tivoli. Bij ons komt in 2018 eerst nog de opvolger van de Rexton. Daarvoor ontwikkelt de autoproducent een nieuwe tweeliter viercilinder turbobenzinemotor.