Vanaf vandaag is de vernieuwde Toyota GT86 te bestellen. Prijzen beginnen bij 45.495 euro. Toyota heeft het design van de sportcoupé aangepakt maar ook het onderstel.

Eerder dit jaar rapporteerden we vanaf de New York Auto Show over de vernieuwde Toyota GT86. We hebben er even op moeten wachten maar de licht gefacelifte sportcoupé arriveert in oktober in de Nederlandse showrooms. Vanaf vandaag is 'ie te bestellen. 

De uitvoering met automaat staat vanaf 45.495 euro in de prijslijst, kies je voor de handgeschakelde zesbak dan beginnen de prijzen bij 48.795 euro. Beide uitvoeringen zijn voorzien van de tweeliter D-4S-boxermotor die 200 pk vermogen en 205 Nm koppel kan genereren. 

Race-ervaringen op de Nordschleife heeft Toyota verwerkt voor betere rij-eigenschappen

Aanpassingen

Ervaringen die Toyota opgedaan heeft tijdens races op onder meer de Nordschleife van de Nürburgring zijn verwerkt tot nieuwe instellingen die betere rijeigenschappen zouden moeten opleveren. Zo zijn bijvoorbeeld de settings van dempers en veren aangepast en is de besturing directer. 

Het uiterlijk heeft aan sportiviteit gewonnen met onder meer nieuwe bumpers, een lagere en bredere grille, een prominentere achterspoiler en nieuwe lichtmetalen wielen. Toyota past volop led-lampen toe: als dagrijverlichting, in de koplampunits, als mistlampen, achterlichten én richtingaanwijzers. 

In het interieur zijn dashboard en binnenportieren bekleed met suède. Het TFT-scherm van 4,2 inch groot is nieuw. Het Europese publiek kan kennismaken met de vernieuwde GT86 op de autosalon van Parijs, vanaf 1 oktober aanstaande.