Subaru introduceert het veiligheidssysteem EyeSight op de Levorg. Het merk grijpt de gelegenheid aan om het model beter te isoleren en uit te rusten.

De Subaru Levorg rijdt pas een jaartje rond op de Nederlandse wegen maar krijgt nu al een eerste update. Aanleiding is de introductie van het veiligheidssysteem Subaru EyeSight op de stationwagon. Dit systeem was mede verantwoordelijk voor de recente score van vijf sterren bij de Euro NCAP-botsproef. Ook de Adac, de Duitse zusterorganisatie van de ANWB, heeft EyeSight onlangs getest. Het scoorde beter dan concurrerende noodremsystemen wat betreft de veiligheid van volwassenen voorin de auto. EyeSight kreeg zelfs een perfecte (100 procent) beoordeling op het onderdeel nachtzicht. 

Subaru EyeSights elektronische systeem werkt met twee camera's die als het ware een extra paar ogen voor de bestuurder vormen. Nieuw is de EyeSight Assist Monitor. Deze geeft in het gezichtsveld van de bestuurder, door middel van gekleurde leds, aan of er gevaar dreigt. Een ander nieuw onderdeel is Lane Keep Assist, dat helpt voorkomen dat de Levorg onbedoeld z'n rijstrook verlaat. 

Subaru Levorg 2017

Update

Subaru grijpt de introductie van het veiligheidssysteem aan om de Levorg een kleine update te geven. Het geluid in de cabine van de middenklasse stationcar wordt verminderd door betere isolatie. Standaard wordt iedere Levorg voortaan voorzien van digitale radio (DAB+). Het top-uitrustingsniveau Premium krijgt bovendien een 7 inch groot informatiedisplay. 

Vanaf eind deze maand staat de vernieuwde Levorg bij de Subaru-dealers. Het instap-uitrustingsniveau Comfort heeft een vanafprijs van 37.695 euro, de Premium is er vanaf 42.695 euro. Alle Levorg-versies hebben standaard Symmetrical All-Wheel Drive, een 1,6 liter turbomotor en automaat.