Voor wie het geweld van een V12-motor teveel is biedt Ferrari voortaan de Ferrari GTC4Lusso T, met V8-turbomotor. 'Bij uitstek geschikt voor dagelijks gebruik.'

Eerder dit jaar introduceerde Ferrari de GTC4Lusso, als opvolger van de Ferrari FF. De exclusieve shooting brake was voorzien van een V12-motor. Wie de enorme power van zo'n krachtbron te overweldigend vindt kan straks kiezen voor de nieuwe uitvoering GTC4Lusso T. Die heeft in het vooronder de nieuwste telg liggen van de V8-motorenfamilie die vorig jaar werd uitgeroepen tot Engine of the Year. 

In de GTC4Lusso T produceert de 3,9 liter turbomotor maximaal 610 pk. Dat volle vermogen is inzetbaar bij 7.500 tpm. De rijder beschikt echter tussen de 3.000 en 5.250 tpm al over het maximumkoppel van 760 Nm. Daarom vindt Ferrari de nieuweling 'bij uitstek geschikt voor dagelijks gebruik', ook in de stad. De handlingssystemen zijn zodanig afgesteld dat 'de T' snel reageert, de motor zou snel oppakken en de volle, krachtige sound die te horen is bij het acceleren is bij lagere snelheden minder nadrukkelijk aanwezig. Dankzij het Variable Boost Management wordt een turbogat geminimaliseerd.

Overigens doet de V8 qua prestaties niet eens zoveel onder voor de V12. Op de sprint van 0-100 km/u heeft de achtcilinder slechts eentiende van een seconde meer nodig (3,5 seconden) dan de reguliere GTC4Lusso. De maximum snelheid ligt op ruim 320 km/u. Ferrari showt de GTC4Lusso met V8-turbo over een week op de autosalon van Parijs.