Kia Carens 2017

Met enkele externe aanpassingen, nieuwe interieurmaterialen en up-to-date infotainment geeft Kia de Carens een update. 

De Kia Carens is nu zo'n 3,5 jaar op de markt en zal nog enkele jaren meegaan. Daarom is nu het moment aangebroken om de MPV weer helemaal bij de tijd te brengen. Met enkele externe aanpassingen, nieuwe interieurmaterialen en up-to-date infotainment voltrekt Kia de update.

Het merk heeft de voor- en achterbumpers opnieuw getekend, net als de mistlampen, de 'tiger-nose' grille en de achterlichtunits. De bijgepunte Carens kan ook besteld worden in de nieuwe lakkleur Mysterious Blue. Verder biedt het accessoiregamma nieuwe lichtmetalen wielen in de maten 16, 17 en 18 inch.

Het dashboard van de opgefriste Carens heeft een carbon-effect gekregen. Kia brengt diverse accenten aan in metallic of glanzend zwart. Ook is er meer keuze in stoelbekleding. Waar kopers echt naar uit zullen kijken is de nieuwste versie van het HMI-infotainmentsysteem. Dat biedt nu smartphone-uitwisseling met Apple CarPlay en Android Auto. De Carens krijgt ook nog een nieuw JBL Premium Sound System met subwoofer, externe versterker en zes speakers.

Kia kondigt tot slot een Eco Pack aan voor de Carens 1.7 CRDi, de dieseluitvoering. Het start/stop-systeem, de banden met lage rolweerstand en herziening van de versnellingsbak-overbrengingen temperen de CO2-uitstoot en het brandstofverbruik. Kia begint met de levering van de opgefriste Carens nadat 'ie in Parijs op de autosalon is tentoongesteld.