Skoda toont op de autosalon van Parijs de Kodiaq. Onze eerste indruk: wát een ruimte.

Skoda wil in elk segment de ruimste auto op de markt brengen en met de Kodiaq lijkt dat opnieuw gelukt. Wát een ruimte biedt het nieuwe model. Zowel voorin als achterin is die onovertroffen. De optionele derde zitrij is alleen geschikt voor kinderen en die stoeltjes zijn eenvoudig weg te klappen. Met vijf zitplaatsen in gebruik is ook de kofferbak enorm. Het dashboard is zoals altijd bij Skoda solide gebouwd, voelt degelijk aan en heeft een robuuste uitstraling.

“De Kodiaq lijkt van binnen en buiten groter dan ‘ie daadwerkelijk is. Hij is bijvoorbeeld slechts 3 centimeter langer dan de Octavia”, aldus de woordvoerster. Toch ziet Skoda de Kodiaq als het nieuwe vlaggenschip van het merk, al dan niet naast de Superb. “Deze auto is voorzien van alle nieuwe technieken op het gebied van veiligheid en multimedia die we in huis hebben. Je kunt dus gerust zeggen dat dit voor nu ons nieuwe vlaggenschip is.”

De prijzen van de Kodiaq worden binnenkort bekendgemaakt “We hopen binnen twee weken de prijzen te kunnen communiceren, de laatste onderhandelingen met de fabriek lopen nog.”