Opel Mokka X

De overname van Opel door de Franse autofabrikant PSA heeft geen gevolgen voor de eerder aangekondigde nieuwe Mokka X en een grote SUV. Beide modellen gaan in Duitsland gebouwd worden.

De plannen voor de nieuwe Opel Mokka X en een grote SUV op basis van de Insignia zijn niet gewijzigd. De overname van Opel door PSA, het moederbedrijf van onder andere Peugeot en Citroën, verandert niets aan de eerder gedane beloftes. Opel bevestigt dat beide auto’s in Duitsland gebouwd zullen worden, waarmee het merk vooralsnog trouw blijft aan zijn roots.

De nieuwe Mokka X komt in 2019 op de markt, het huidige model heeft onlangs een flinke make-over gehad en kan dus nog even mee. De Mokka wordt straks net als de Crossland X en de later dit jaar te onthullen Grandland X gebaseerd op een platform van PSA en krijgt ook diverse motoren van het Franse moederbedrijf.

In 2020 volgt een grote SUV, die je als verlate opvolger van de Antara kunt zien. Deze SUV wordt gebaseerd op de nieuwe Insignia en vormt samen met dat model de bovenkant van het Opel-gamma.