Maak kennis met de krachtigste SUV ter wereld, de Jeep Grand Cherokee Trackhawk! Met 716 pk vermogen zet hij alle andere SUV’s in de schaduw.

Dus je dacht de Jeep Grand Cherokee SRT met 468 pk indrukwekkend was? Think again. Want Jeep komt nu met de Grand Cherokee Trackhawk, die maar liefst 716 pk uit zijn 6.2 V8-motor met supercharger perst. Daarmee is het de krachtigste SUV ooit.

De prestaties liegen er niet om. Accelereren van 0 naar 100 km/u doet de Trackhawk in iets meer dan 3,5 seconden en de topsnelheid ligt op 289 km/u. De motor is onder handen genomen door huistuner SRT, die eerder al zustermerk Dodge de indrukwekkende Challenger Hellcat schonk met hetzelfde blok.

Uiteraard zijn er nog vele andere aanpassingen gedaan, onder andere zijn de diverse assen verstevigd en is het onderstel met 2,5 centimeter verlaagd. Vering, demping, uitlaatsysteem (met vier eindpijpen), stabilisatoren en remmen, allemaal zijn ze aangepakt om het enorme vermogen en koppel van de Grand Cherokee Trackhawk in goede banen te leiden. Vierwielaandrijving en een snel schakelende achttraps automaat doen de rest.

Ook het uiterlijk is aangedikt, met in kleur meegespoten beschermingsranden, een motorkap met luchthappers en een voorbumper met meer luchtinlaten.

Update 12 april

De Nederlandse importeur heeft bekend gemaakt dat de Grand Cherokee Trackhawk naar verwachting eind dit jaar naar Nederland komt.