Lexus heeft de NX bijgepunt. Met een vernieuwde grille en voorbumper kan de SUV er weer even tegenaan. Ook onderhuids zijn de wijzigingen klein.

De Lexus NX is alweer toe aan zijn eerste update. Lexus houdt het bescheiden door vooral kleine aanpassingen door te voeren. De grille en voorbumper zijn aangepast, zodat de voorkant nu vloeiender overloopt in de motorkap en zijkant. Mooi meegenomen is dat ook de aerodynamica verbeterd is. De koplampen zijn als optie te voorzien van de led-techniek uit de luxe coupé LC.

Aan de achterkant monteert Lexus een nieuwe bumper, die lager en breder is. De achterlichten hebben een nieuwe led-signatuur. In het interieur is de kwaliteitsbeleving verbeterd door kunststoffen toe te passen met een andere oppervlaktestructuur en knoppen met een metallic-look afwerking. Verder is het touchpad op de middentunnel vergroot, waardoor het makkelijker in gebruik is.

De technische aanpassingen zijn net als de uiterlijke wijzigingen klein (maar doeltreffend). Vering, demping en stabilisatoren zijn aangepast, met als doel een betere wegligging in bochten. Een nieuwe optie is de actieve vering, afkomstig van de LC. Aan de motoren verandert niets, maar Lexus wijzigt wel de naam van de versie met 2.0 turbomotor. Die gaat nu als NX 300 (in plaats van NX 200t) door het leven. De NX 300h hybride-versie blijft ook leverbaar.

We verwachten de vernieuwde NX in het najaar in Nederland, de prijzen zijn nog niet bekend.