Honda heeft een record neergezet met de nieuwe Civic Type R. Het is de snelste voorwielaangedreven auto op de beroemde Nürburgring.

Autofabrikanten gebruiken het Duitse circuit Nürburgring graag als afspiegeling voor de potentie van een nieuw model. Ook Honda, dat met de nieuwe Civic Type R een nieuw ronderecord voor auto’s met voorwielaandrijving heeft neergezet. De Type R ging rond in 7:43.8, zo’n 6,5 seconden sneller dan de auto die dat record in handen had - de gelimiteerde Volkswagen Golf GTI Clubsport S.

De prestatie is geleverd met een pre-productiemodel dat volgens Honda dezelfde specificaties heeft als de auto’s die later dit jaar de fabriek in Engeland verlaten. De nieuwe Civic Type R is niet alleen sneller dan de oude recordhouder, maar ook dan zijn voorganger. Het verschil van zo’n 7 seconden komt omdat het nieuwe model stijver en lichter is, een betere aerodynamica heeft en kortere versnellingen voor een betere acceleratie.

De nieuwe Civic Type R wordt net als zijn voorganger aangedreven door een 2.0 V-TEC viercilinder benzinemotor, die een vermogen heeft 320 pk en een koppel van 400 Nm. Honda start in de zomer met de leveringen van de snelste Civic.