De Amerikaanse merken Ram en Dodge hebben een nieuwe importeur in Nederland, AEC. Op dit moment is er al een importeur, die ook actief blijft. Bij beide bedrijven kun je een Ram of Dodge kopen met officiële fabrieksgarantie.

De merken Ram en Dodge hebben vanaf nu twee importeurs in Nederland. AEC is de nieuwste en start binnenkort met de uitrol van een dealernetwerk in ons land. De woordvoerder kan ons niet vertellen hoeveel winkels er komen: “Voor het noemen van aantallen is het nog te vroeg.” Op dit moment zijn er via de andere officiële importeur, AGT Europe, zeven verkooppunten in Nederland.

Beide importeurs verkopen auto’s met officiële fabrieksgarantie en verzorgen de aftersales. Ook originele onderdelen zijn verkrijgbaar bij de twee importeurs. De auto’s die in Nederland worden aangeboden zijn de Ram 1500 en de Dodge-modellen Challenger en Charger. Van beide Dodges is ook de snelle Hellcat-uitvoering te verkrijgen, met 710 pk.

Ram en Dodge zijn onderdeel van Fiat Chrysler Automobiles. Beide merken bouwen en ontwikkelen in principe auto's voor de Amerikaanse markt, maar de liefhebbers in Europa  worden niet vergeten. Bovendien is de Ram 1500 een geliefd model bij ondernemers, die de pick-up als bedrijfswagen inzetten.