Audi A3

In 2019 krijgen we de vierde generatie Audi A3 te zien. Dat duurt dus nog even, maar de geruchtenmolen draait al op volle toeren. Want: welke versies komen er? Er zijn nu signalen dat de driedeurs verdwijnt en dat daar een coupé-achtige voor in de plaats komt.

In 2019 is het weer tijd voor een nieuwe Audi A3, het huidige model is dan 7 jaar op de markt. Het lijkt erop dat het driedeursmodel (foto) niet terug keert, als we de hints die Audi-medewerkers aan Autocar gaven mogen geloven. Dat driedeursmodellen langzaam verdwijnen is een trend, die ook aan Audi niet voorbij gaat. En dat terwijl de 'originele' A3 in 1996 in eerste instantie als driedeurs op de markt kwam. Tijden veranderen.

Dat de Limousine terugkeert is wel zeker, net als de vijfdeursuitvoering die nu als Sportback door het leven gaat. Nu wordt het interessant, want Audi zou de naam Sportback namelijk op een nieuwe variant willen plakken, een fastback. Dat wil zeggen: een vijfdeursmodel met schuin aflopende daklijn. Eigenlijk zoals de andere Sportbacks van Audi, de A5 en A7, die hebben. 

Het zijn allemaal nog geruchten en speculaties, maar in aanloop naar de introductie van de nieuwe A3 wordt er ongetwijfeld meer duidelijk.