Tesla Model 3

Er was al veel bekend over de Tesla Model 3 en nu weten we ook eindelijk met welke batterijpakketten de auto leverbaar wordt: 50 en 75 kWh.

Deze maand start Tesla met het verwerken van de eerste orders van de Model 3, de eerste massa-geproduceerde Tesla. Nu is bekend welke batterijpakketten Tesla gaat aanbieden in de auto. Kopers kunnen kiezen uit 50 kWh en 75 kWh accu's. Volgens de website Electrek heeft Elon Musk dat bekend gemaakt tijdens een conference call met investeerders.

De actieradius van deze twee versies was al bekend. Volgens de Amerikaanse meetmethode is het rijbereik van het instapmodel 350 kilometer en die van de ‘Long Range’-uitvoering 500 kilometer. Die laatste heeft ook een krachtigere motor, maar het vermogen weten we nog niet. Tesla maakte eerder al bekend dat beide versies in minder dan 6 seconden van 0 naar 100 km/u kunnen accelereren.

In de Verenigde Staten heeft de 75 kWh-uitvoering een meerprijs van 9.000 dollar. De Nederlandse prijzen zijn nog niet bekend, maar reken op zo’n 55.000 euro voor de krachtigste uitvoering.