Voorafgaand aan de onthulling laat BMW alvast zien waarvoor de X2 bedoeld is, aan de hand van foto's uit de urban jungle.

In september onthult BMW de X2, die volgend jaar bij de dealers komt te staan. Nu al toont het Duitse merk een serie foto's van de auto die, naar eigen zeggen, nog in ontwikkeling is. Toch verwachten we de officiële onthulling al op autoshow IAA in Frankfurt, over 5 weken.

In tegenstelling tot sommige concurrenten wordt de BMW X2 geen volbloed SUV maar krijgt 'ie een coupé-achtige, aflopende daklijn mee; een design dat ook wel 'Sports Utility Coupé' genoemd wordt. De auto staat niet zo hoog op de poten als een SUV. De X2 is dan ook niet bedoeld voor onverhard terrein maar voor de 'urban jungle'. Dat zien we duidelijk op de foto's, waarvoor BMW de cross-over een camouflagepak aantrok. 

De X2 komt op dezelfde bodemplaat te staan als de X1 en zal daarmee standaard voorwielaangedreven zijn. De foto op de zandberg suggereert dat de X2 optioneel ook met vierwielaandrijving leverbaar wordt. Het platform is geschikt voor turbobrandstofmotoren, vooral de bekende reeks viercilinder benzine- en dieselkrachtbronnen.