Het klinkt wat vreemd, een 'historische vondst' ontwikkelen - en dat met de nieuwste techniek - maar het resultaat mag er zijn: de Infiniti Prototype 9.

Volgend weekend presenteert Infiniti op het Pebble Beach Concours d'Elegance een studiemodel dat de naam Prototype 9 zou dragen. Het ziet er schitterend uit en heeft een bijzondere ontwikkelgeschiedenis. 

Hoofdontwerper Alfonso Albaisa legt uit dat het vertrekpunt een fictieve 'historische vondst' is: het team stelde zich voor dat het in een schuurtje een 70 jaar oude sportauto zou vinden. Hoe zou die eruit zien? En als die vervolgens door de jaren heen verder ontwikkeld was, met het vakmanschap van Infiniti en de nieuwste innovaties? 

Het fraaie resultaat - een met de hand uit aluminium vervaardigde auto - zien we op bijgaande foto's, die eerst op de website MotorTrend zijn gepubliceerd. Infiniti omschrijft het op de eigen Facebook-pagina als volgt: "Iets nieuws maar toch vertrouwd. Traditioneel vakmanschap ontmoet de toekomst in een prototype dat bekwaamheid viert."

Naar verluidt zou de elektromotor achterin afkomstig zijn uit de aanstaande generatie Nissan Leaf. In de slechts 880 kg wegende Prototype 9 maken de 149 pk vermogen en het 320 Nm koppel een 0-60 mijl/uur (0-97 km/u)-sprint mogelijk in slechts 5,5 seconden. De topsnelheid is afgeregeld op 170 km/u maar zou theoretisch tot bijna 210 km/u reiken.