De levering van de vernieuwde BMW M2 is begonnen. De Nederlandse exemplaren worden sneller geleverd. Verder krijgen de M3 en M4 een nieuwe aandrijfas.

De aflevering van de vernieuwde BMW M2-modellen is begonnen. Er is veel vraag vanuit Nederland, de performance-uitvoering is zelfs de meest bestelde 2 Serie Coupé sinds de update. Dat maakt dat kopers wel erg lang op hun auto moeten wachten. 

BMW heeft daarom besloten twee keer zoveel productieplekken voor Nederland te reserveren. Daarmee wordt de levertijd verkort, van 9 maanden naar 3 à 6 maanden. Wil je de vernieuwde M2 alvast zien, inclusief alle verkrijgbare M Performance-opties, dan heeft de Nederlandse importeur nu een demo-auto die voor het eerst te zien is tijdens de DTM-races op Zandvoort volgend weekend.

BMW M3 en M4

Er is ook nieuws over de BMW M3 sedan, M4 Coupé en M4 Cabrio. Vanaf november worden deze geleverd met een aandrijfas van staal. Dit is een technische voorbereiding om deze uitvoeringen later weer te laten voldoen aan de steeds strenger wordende uitstootnormen. De introductie vindt niet gelijk op alle markten plaats. In sommige landen zal ook een roetfilter voor benzinemotoren worden toegevoegd.