Aston Martin heeft de Aston Martin Vanquish Zagato Volante onthuld. Samen met de coupé en de nog te verschijnen Volante Speedster en Shooting Brake vormt deze de nieuwe Zagato-familie.

Tijdens de Monterey Car Week, voorafgaand aan het Pebble Beach-concours dat aanstaand weekend plaatsvindt, heeft Aston Martin de Vanquish Zagato Volante onthuld. Het is de cabrioletversie van de vorig jaar gepresenteerde Vanquish Zagato coupé. Maar dit debuut is niet alles: er volgen ook nog een radicale open Speedster en een ruime tweezits Shooting Brake. 

"Waarom een familie Zagato's maken?" is de vraag die ontwerpdirecteur Marek Reichman zelf beantwoordt. "Nou, veel van onze klanten willen verschillende dingen. Sommige geven de voorkeur aan de puurheid van een coupé, terwijl anderen iets extremers willen zoals de Speedster." En ja, zo voegt hij eraan toe, 'sommigen van hen hebben een exemplaar van elk besteld'.

En ja, sommige klanten hebben een exemplaar van elk besteld

Dat verklaart meteen waarom de Volante en Speedster nu al uitverkocht zijn. Het totale aantal Zagato-modellen blijft beperkt tot 325. Eind vorig jaar begon Aston Martin met de productie van de 99 coupé's, inmiddels is de bouw van evenzoveel Volantes gestart (die begin volgend jaar worden geleverd), waarna de Speedster op de planning staat - met slechts 28 exemplaren. Ook de 99 Shooting Brake-uitvoeringen worden volgend jaar gefabriceerd. Prijzen zijn niet bekendgemaakt.