We hebben al uitgebreid aandacht besteed aan de Volkswagen I.D. Buzz, en wisten dat hij gaat komen. Tijdens het Concours d'Elegance in Pebble Beach heeft Volkswagen bevestigd dat we de langverwachte reïncarnatie van de iconische bus in 2022 kunnen verwachten. 

Volgens de algemeen directeur van Volkswagen, dr. Herbert Diess, kreeg Volkswagen na introductie van de I.D. Buzz-concept veel positieve reacties. Volkswagen mikt met de elektrische Microbus vooral op Noord-Amerika, Europa en China. 

De Volkswagen Microbus krijgt een elektrische aandrijflijn, met in de wagenvloer weggewerkte accu's. Door de compacte aandrijflijn is de interieurruimte bijzonder efficiënt in te delen en is de auto ruimer dan de bussen zoals we die nu kennen. 

Ook als bestelauto

De compacte aandrijflijn zorgt voor veel interieurruimte.

De elektrische Volkswagen Microbus komt er ook als bestelauto, die met name ideaal is voor schone distributie in de stad. Deze bestelbus zal semi-autonoom kunnen rijden in de categorie Level 3. Dat betekent dat de bestuurder nog wel aanwezig moet zijn en moet kunnen ingrijpen, maar dat in de praktijk niet zo vaak meer hoeft te doen. 

De productieversie van de Volkswagen I.D. Buzz kunnen we zoals gezegd verwachten in 2022, net nadat de 'normale' Volkswagen I.D. op de markt gebracht, die vergelijkbaar is met de Volkswagen Golf. In totaal moeten er tegen 2025 zo'n dertig elektrische Volkswagen-modellen zijn.