Volkswagen Golf Sportsvan

Het grootste nieuws bij Volkswagen is natuurlijk de aankondiging van de elektrische Microbus, maar er is meer. Zo zal het merk op de IAA in Frankfurt de vernieuwde Golf Sportsvan tonen. Niet alleen is hij qua uiterlijk weer in lijn met de onlangs subtiel bijgeschaafde Golf, ook krijgt hij de nieuwste rijassistentie- en veiligheidssystemen aan boord. Uiteraard wordt ook de nieuwe, zuinigere 1.5 TSI-benzinemotor leverbaar. 

Aan de buitenkant herken je de opgewaardeerde Golf Sportsvan aan de hertekende bumpers, nieuwe koplampen en dagrijverlichting. Optioneel is er adaptieve led-verlichting leverbaar, waardoor de optie voor xenonverlichting komt te vervallen. Led-achterlichten zijn standaard op alle uitvoeringen. 

Het nieuwe, 9,2 inch grote Discover Pro infotainmentsysteem met aanraakscherm en gebarenbediening vindt optioneel zijn weg naar het interieur. Daarmee houdt het niet op: ook is er een veiligheidspakket leverbaar waarmee het onder meer waarschuwt voor ongevallen op de weg. 

File-assistent

De vernieuwde Volkswagen Golf Sportsvan houdt niet alleen voetgangers in de gaten en remt er desnoods automatisch voor, ook kun je semi-autonoom filerijden doordat de auto gasgeven, sturen en remmen van je overneemt. Ook inparkeren en achteruitrijden met een trailer kunnen aan de auto uit handen gegeven worden. 

De vernieuwde Volkswagen Golf Sportsvan wordt gepresenteerd op de IAA in Frankfurt, die plaats vindt van 14 tot en met 24 september. De vernieuwde Golf Sportsvan is vanaf de herfst verkrijgbaar bij de dealer.