Ferrari verrast met de Portofino, een krachtige GT met stalen vouwdak. Het is de opvolger van de Ferrari California, die sinds 2014 als geüpdatete California T door het leven gaat. De Portofino mag dan wel een Gran Turismo zijn, de 600 pk sterke V8 maakt een sprint van 0 naar 100 km/u in 3,5 seconden mogelijk.

De Ferrari Portofino is niet alleen sneller dan het model dat hij vervangt, de Italianen beloven ook een lager gewicht en een toename in stijfheid. Dat moet bijdragen aan verbeterde rij-eigenschappen. De V8-turbomotor is verder doorontwikkeld en levert 40 pk meer dan in de California T.

De Portofino wordt eveneens voorzien van een elektronisch achterdifferentieel, voor meer grip bij het uitaccelereren van bochten. Ook de besturing wordt scherper, zonder dat de auto onrustig wordt op rechte stukken.

Met klapdak

Ferrari Portofino

De Ferrari Portofino is een open GT met een stalen vouwdak. De uitvoering hiervan is zo fraai, dat je in gesloten toestand twee keer moet kijken om te zien dat het geen échte coupé is. Het ontwerp van de Portofino is meer in lijn met de huidige Ferrari’s, waar de California destijds duidelijk anders was.

Ook vanbinnen is de huidige Ferrari-trend goed zichtbaar. Het dashboard oogt strak en eenvoudig, maar ziet er tegelijkertijd zeer hoogwaardig uit. De Portofino is een 2+2-zitter met beperkt ruimte voor achterpassagiers. Wel hebben deze passagiers, ten opzichte van de California T, meer beenruimte.

De Ferrari Portofino beleeft zijn debuut tijdens de IAA in Frankfurt. Prijzen worden in een later stadium bekend gemaakt.