Volvo’s huistuner Polestar presenteert de S60 en V60 modeljaar 2018. Door nieuwe koolstofvezel onderdelen is de neerwaartse druk met 30 procent toegenomen. Daardoor is er meer stabiliteit op hoge snelheden en meer grip in bochten.

De Volvo S60 en V60 Polestar zijn verbeterd. De huistuner van Volvo heeft diverse aanpassingen doorgevoerd op de meest sportieve uitvoering van de S60 en V60. Nieuwe koolstofvezel onderdelen zorgen voor meer downforce.

Door een nieuwe front splitter onder de voorbumper, vernieuwde side skirts en een uitbreiding van de achterspoiler is er maximaal 30 procent meer neerwaartse druk. Dat betekent: meer stabiliteit op hoge snelheid en meer grip in bochten. Alle nieuwe onderdelen zijn gemaakt van koolstofvezel.

De S60 en V60 Polestar modeljaar 2018 zijn behalve aan de nieuwe aerodynamische onderdelen ook herkenbaar aan de nieuwe, hoogglans zwarte wielen, spiegelkappen van koolstofvezel en, indien je deze optie kiest, de nieuwe kleur Bursting Blue Metallic. Binnenin is nieuwe stoelbekleding te vinden.

De motor is ongewijzigd, de 2.0 viercilinder turbokrachtbron levert onveranderd 362 pk vermogen. Volvo bouwt in het nieuwe modeljaar 1.500 exemplaren van de S60/V60 Polestar, de prijzen van het 2018-model zijn nog niet bekend.