BMW steekt de i3 in het nieuw én introduceert een sportieve versie van de elektrische auto, de i3s. Deze uitvoering heeft meer vermogen en een aangepast onderstel.

BMW presenteert de vernieuwde i3. Nieuwe bumpers, hoogglans zwarte A-stijlen en dakranden en nieuwe kleuren en bekledingsopties zijn de belangrijkste uiterlijke wijzigingen. Led-koplampen zijn vanaf nu standaard op elke i3 en het dashboard is voorzien van de nieuwste versie van BMW’s infotainmentsysteem.

BMW grijpt de update aan om een nieuwe versie te introduceren, de i3s. Die is te herkennen aan enkele specifieke uiterlijke aanpassingen, zoals hoogglans zwarte accenten en 20 inch wielen. De elektromotor in de i3s levert 135 kW (184 pk), 10 kW meer dan die in de gewone i3. Het onderstel is aangepast, zo is de spoorbreedte met 4 centimeter vergroot en staat de koets 1 centimeter dichter bij het asfalt. Dat en andere wijzigingen zorgen voor sportievere rij-eigenschappen.

De i3s accelereert in 6,9 seconden van 0 naar 100 km/u, 0,4 seconden sneller dan de reguliere i3. De topsnelheid is begrensd op 160 km/u. Alle i3-uitvoeringen zijn vanaf de update voorzien van een 33 kWh accupakket, BMW biedt de 22 kWh batterijen niet langer aan. De actieradius is in het gunstigste geval 300 kilometer volgens de huidige meetmethode en 255 kilometer volgens de nieuwe ‘realistische’ WLTP-standaard. De i3s heeft door zijn krachtigere motor een iets kleiner rijbereik. Beide versies van de i3 zijn leverbaar met een range extender, een tweecilinder benzinemotor met 38 pk die in werking treedt als de accu’s leeg zijn.

De vernieuwde i3 debuteert op de IAA in Frankfurt volgende maand en staat in november bij de dealers. De prijzen zijn nog niet bekend.