Ford heeft zijn twee kleinste bedrijfswagens vernieuwd. Met een nieuwe neus, een upgrade van het infotainmentsysteem en modernere techniek kunnen de Transit Connect en Transit Courier weer even mee.

De Ford Transit Connect en Transit Courier zijn vernieuwd. Ze zijn volgens de laatste Ford-mode bijgewerkt en hebben nu min of meer dezelfde neus als de nieuwe Fiesta. De nieuwe koplampen kunnen voorzien worden van led-dagrijverlichting en xenon-techniek.

Binnenin prijkt een vernieuwd infomediasysteem met 6 inch aanraakscherm, dat standaard is op de luxere uitvoeringen en als een soort tablet op het dashboard wordt geplaatst. Nieuwe afwerkingsmaterialen zorgen voor een degelijkere uitstraling, zoals past bij een bedrijfswagen.

Ook in technisch opzicht heeft Ford de bedrijfswagens bijgeschaafd. De 1.0 Ecoboost benzinemotor en de 1.5 EcoBlue diesel zijn verbeterd. Die laatste is schoner en zuiniger en heeft nu een langere onderhoudsinterval - van 25.000 kilometer. In de Transit Connect kan de 1.5 dieselmotor nu bovendien gecombineerd worden met een achttraps automaat. In de kleinere Transit Courier blijft de zestraps automaat leverbaar als optie.

De grootste van de twee bestelwagens krijgt de beschikking over nieuwe rijhulpsystemen, zoals een snelheidsbegrenzer, een botswaarschuwingssysteem, zijwindstabilisatie en een inparkeersysteem.

Ford start in het voorjaar van 2018 met de levering van de vernieuwde Transit Connect en Transit Courier. De prijzen zijn nog niet bekend.