Volkswagen heeft de vanafprijs van de vernieuwde Golf Sportsvan vastgesteld op 27.050 euro. De verkoop begint in januari.

Volkswagen zet volgende maand de vernieuwde Golf Sportsvan bij de dealers neer. Het merk maakt nu alvast de vanafprijs en uitrustingsspecificaties bekend, de overige prijzen volgen binnenkort. De gefacelifte Golf Sportsvan kost minimaal 27.050 euro. Dat is iets meer dan voorheen, doordat het instapmodel Easyline is komen te vervallen.

De basis-Sportsvan is nu de Trendline-uitvoering. Die is voorzien van een multimediasysteem met aanraakscherm, airconditioning, een elektronisch aangestuurd sperdifferentieel, een elektronische handrem en een noodremsysteem. De Comfortline heeft daarnaast 16 inch lichtmetalen wielen, automatische klimaatregeling, adaptieve cruise control en parkeersensoren. Highline is als vanouds de naam van de topuitvoering. 17 inch lichtmetalen wielen, een automatisch dimmende binnenspiegel, een regensensor, een achteruitrijcamera, sfeerverlichting in het interieur en instelbare rijstanden zijn dan standaard.

Volkswagen levert de vernieuwde Golf Sportsvan met de bekende 1.0 TSI-motor (85 en 110 pk), de nieuwe 1.5 TSI (150 pk) en de 1.6 en 2.0 TDI dieselmotoren met 115 en 150 pk.